WIE


De ondernemer achter Figuli Producties is televisieregisseur en documentairemaker Gisèla Mallant (1960).

Gisèla Mallant maakt documentaires voor de Publieke Omroep, waar zij een uitgebreide staat van dienst heeft. Ze begon als verslaggeefster bij Nieuwsspits en NOS-Laat (de voorloper van Nieuwsuur) daarna als regisseur/programmamaker voor het veelgeprezen en prijswinnende kinderprogramma Het Klokhuis.

Vóór haar werkzaamheden voor de televisie, schrijft Gisèla voor toonaangevende geschreven media zoals weekblad De Tijd en draagt zij als coördinator bij aan het succes van het actualiteitenprogramma Veronica Nieuwsradio.

Met Figuli Producties maakt zij programma’s voor omroepen, films voor bedrijven, overheden en instellingen en geeft zij communicatietrainingen.
Daarnaast had Gisèla enkele jaren zitting in de jury van NL-Award, de prijs voor de beste radio- en televisieprogramma’s, gemaakt door de 13 publieke regionale zenders.

De documentaire ‘Het spoor naar Auschwitz’ die zij samen met interviewer Frénk van der Linden maakte, is eervol opgenomen in de collectie van het Yad Vashem museum in Jeruzalem.

FIGULI PRODUCTIES  VAN DER MONDESTRAAT 94  3515 BK UTRECHT  030 - 2714770  INFO@FIGULI.NL