MIJN LEVENSBERICHT


Jouw verhaal voor jouw kind

Ieder jaar verliezen in Nederland jonge kinderen hun vader of moeder aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte.
Kinderen die in alle opzichten afhankelijk zijn van hun ouders. Voor liefde, geborgenheid, verzorging en hulp waardoor het kind zich kan ontwikkelen tot een zelfbewust mens met liefdevolle betrokkenheid op zijn of haar omgeving.
Kinderen die hun ouders nodig hebben bij het vinden van antwoorden op vragen als: wie ben ik, waar kom ik vandaan?

Als één van de ouders overlijdt kan het kind die vragen nooit meer aan die ouder stellen. Natuurlijk zal de ouder die er nog wél is zo veel mogelijk over de andere ouder vertellen, aangevuld met verhalen van grootouders, andere familieleden en goede vrienden. Maar het verhaal uit de mond van de overleden vader of moeder zélf horen met zijn of haar stem en gelaatsuitdrukking, dát kan niet meer.

‘Mijn levensbericht’ is een goed, professioneel op film vastgelegd, gesprek met die ouder. Waar kinderen, wanneer ze wat ouder zijn, altijd naar kunnen kijken en hun inmiddels overleden vader of moeder weer zelf horen en zien vertellen.
In de vorm van een goed ‘nagelaten’ gesprek vertelt de ouder in ‘Mijn Levensbericht’ over liefde, inzichten, levenslessen en moed. Over succes en falen, over vreugde en verdriet. Kortom, over wat hem of haar maakte tot wie hij of zij was.

Het vastleggen van het gesprek op beeld voegt veel toe. Naast wát er gezegd wordt, geeft vooral hóe het gezegd wordt lading en betekenis. De gebaren, de stem en de mimiek brengen het verhaal tot leven. En helpen het kind zich in de ouder te herkennen en zich ermee te identificeren.

Figuli Producties helpt de ouder die het einde van zijn of haar leven ziet naderen het eigen levensverhaal te vertellen. ‘Mijn Levensbericht’ is een tijdloos document waaruit het kind later in de verschillende levensfasen troost, kracht en inzicht kan putten.


MIJN LEVENSBERICHT

FIGULI PRODUCTIES  VAN DER MONDESTRAAT 94  3515 BK UTRECHT  030 - 2714770  INFO@FIGULI.NL